Bukovaca, jestiva i hranljiva gljiva
Bukovaca je po sastavu i hranljivoj vrednosti bolja od sampinjona.
Ne zahteva neke posebne uslove, kad su pogodne vremenske prilike u prolece i u jesen moze se priozvoditi na otvorenom ili naci u prirodi. A veoma je hranljiva i korisna u ushrani.
Veoma cesto i lako se nalazi u prirodi na panjevima bukve i topole, uprolese i u jesen. Interesantni su jesenji primerci oni mogu biti i sirine sake odraslog coveka.Ne zahteva neke posebne uslove, kad su pogodne vremenske prilike u prolece i u jesen moze se priozvoditi na otvorenom ili naci u prirodi. A veoma je hranljiva i korisna u ushrani.
Ima je u prirodi ali bukovača veoma kako može da se uzgaja i kod kuće. U selu smo zagradili jednu šupu, malo je sredili, pod je zemjani, stavili smo na krov ceradu kako bi se vlaga zadržavala, ventilacija je prirodna preko prozora i imamo odlične gljive. Problem je naći micelijum, ne možemo ga sami napraviti, mroa da ga kupimo i malo nas proizvođači ucenjuju
ReplyDelete